Naturalny Kolagen Morski Wiracoll
Naturalny Kolagen Morski Wiracoll

KAWIOR

 

Kawior to ikra ryb – a jak wiadomo, nowe życie potrzebuje wielu składników odżywczych, by prawidłowo się rozwijać. To właśnie dlatego kawior ma w sobie tak wiele witamin, pozytywnych pierwiastków i mikroelementów. Jest ceniony przede wszystkim dlatego, że stanowi bogate źródło cennego białka, które pobudza wzrost komórek skóry. Kawior zwiększa także zawartość kolagenu i elastyny w naszej cerze, dzięki czemu staje się ona znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna.

 

SKĄD KAWIOR W KOSMETYKACH?

 

Ekstrakt z kawioru do pielęgnacji twarzy zastosowała jako pierwsza w latach 70. ubiegłego wieku legendarna już dziś kosmetyczka Ingrid Millet. Podczas podróży po Iranie zwróciła ona uwagę na wyjątkowo gładką skórę dłoni u poławiaczy ryb, którzy pozyskiwali kawior. Kobiety pozyskujące kawior miały pełne bruzd, pomarszczone twarze, a jednocześnie ich dłonie nadal były gładkie i nie zniszczone ciężką pracą. Doszła ona do wniosku, że jest to wynik dobroczynnego wpływu kawioru, a następnie zleciła badania naukowe w Paryskim Instytucie Kosmetologii. Tam potwierdzono te przypuszczenia i wykazano, że kawior jest bogaty w cenne elementy. Produkty z tym drogocennym składnikiem cieszą się niesłabnącym uznaniem i popularnością. Do dziś wyróżnia się on wyjątkowo bogatą strukturą oraz ogromną liczbą cennych substancji. 

 

CO DOKŁADNIE KRYJE SIĘ W KAWIORZE?

 

Każda kuleczka ikry kryje w sobie skondensowane bogactwo składników odżywczych, dzięki którym działa na skórę jak serum, intensywnie ją odżywiając. W kawiorze znajdują się:

 

Astaksantyna - jest to naturalnie występujący w przyrodzie karotenoid. Nadaje charakterystyczną różowo-czerwoną barwę tkankom ryb, takim jak pstrąg lub łosoś, a także skorupom skorupiaków. Substancja ta została zidentyfikowana i wyizolowana w 1938 roku z homara. Dokonał tego znany biochemik Richard Kuhn, który też w tym samym roku otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Astaksantyna jest 100 razy silniejszym antyoksydantem od witaminy E. Zapobiega zmianom w ludzkim DNA spowodowanym promieniowaniem UVA, chroni skórę przed promieniowaniem UV przy miejscowym zastosowaniu, zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, redukuje melaninę, a tym samym zapobiega powstawaniu piegów i przebarwień skóry (np. plamy starcze).

 

NKT (kwasy omega) - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one budulcem macierzy międzykomórkowej, której zadaniem jest utrzymanie integralności skóry oraz zapobieganie utraty wody, bowiem jedynie odpowiednio nawodniona skóra jest gładka i napięta. NKT łagodzą także podrażnienia i wspomagają regenerację uszkodzonej skóry i naskórka.

 

Retinol - odpowiada za proliferację komórek warstwy żywej naskórka. W skutek poprawy struktury warstwy rogowej, wzmocniona zostaje funkcja ochronna naskórka przy jednoczesnym zmniejszeniu przeznaskórkowej utraty wody - TEWL. Natomiast w warstwie skóry właściwej Retinol zwiększa wytwarzanie kolagenu i elastyny, co skutkuje poprawą jędrności, elastyczności oraz poziomu nawilżenia skóry. Dodatkowo reguluje pracę gruczołów łojowych, co przyspiesza gojenie się uszkodzonego naskórka.

 

Witamina E - natłuszcza i nawilża skórę oraz łagodzi stany zapalne. Wspomaga też gojenie się i regenerację naskórka oraz chroni przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki tlenowe i opóźnia proces starzenia.

 

ZASTOSOWANIE

 

Kawior wykorzystywany jest przede wszystkim do produkcji kosmetyków odmładzających, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Kosmetyki z kawiorem wspomagają odnowę komórek, nawilżają i przeciwdziałają parowaniu wody ze skóry. Doceniają je również osoby palące papierosy, które są narażone na takie problemy jak szara, zmęczona cera, szybsze powstawanie bruzd i zmarszczek oraz niedobór tlenu.

 

Substancje zawarte w kawiorze wspomagają gojenie się ran, wzmacniają barierę ochronną skóry, pobudzają naturalną produkcję kolagenu, zmniejszają podatność na podrażnienia i uczulenia, pomagają zatrzymywać wodę w skórze, zapewniają naturalny filtr przeciwsłoneczny, przyspieszają odnowę oraz wymianę komórkową i rewitalizującą. Wszystkie te właściwości sprawiają, że kawior jest niezwykle pożądanym składnikiem kremów do twarzy i pod oczy, produktów do demakijażu, serum, esencji oraz maseczek.

 

Kawior wpływa na nawilżenie skóry, a w związku z tym jest często dodawany jako składnik do kremów, przeznaczonych w szczególności do pielęgnacji cery wykazującej oznaki starzenia. Kosmetyki z dodatkiem kawioru działają regenerująco, nawilżająco, odmładzająco i ujędrniająco. Regularne stosowanie kosmetyków z kawiorem zapewnia skuteczną pielęgnację i długotrwałe efekty. Wysokiej jakości antyoksydanty zawarte w kawiorze oraz zdolność do zwiększenia naturalnej produkcji kolagenu powodują, że skóra staje się bardziej elastyczna.

 

Ekstrakt z kawioru wykorzystywany jest w produktach kosmetycznych dla osób, które już po trzydziestym roku życia zmagają się z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Kosmetyki z kawiorem w sposób naturalny odżywiają naszą skórę, wygładzają ją, a zmarszczki czynią mniej widocznymi. Działają nawilżająco i kojąco. Przynoszą natychmiastową ulgę i odprężenie, a także opóźniają procesy starzenia i zapobiegają uszkodzeniu komórek, zarówno przez czynniki zewnętrzne, jak i wewnętrzne, szczególnie przez wolne rodniki tlenowe.

KAWIOR

 

 Kawior to ikra ryb – a jak wiadomo, nowe życie potrzebuje wielu składników odżywczych, by prawidłowo się rozwijać. To właśnie dlatego kawior ma w sobie tak wiele witamin, pierwiastków i mikroelementów. Jest ceniony przede wszystkim dlatego, że stanowi bogate źródło cennego białka, które pobudza wzrost komórek skóry. Kawior zwiększa także zawartość kolagenu i elastyny w naszej cerze, dzięki czemu staje się ona znacznie lepiej nawilżona i elastyczniejsza.

 
SKĄD KAWIOR W KOSMETYKACH?
 
  Ekstrakt z kawioru do pielęgnacji twarzy zastosowała jako pierwsza w latach 70. ubiegłego wieku legendarna już dziś kosmetyczka Ingrid Millet. Podczas podróży po Iranie zwróciła ona uwagę na wyjątkowo gładką skórę dłoni u poławiaczy ryb, którzy pozyskiwali kawior. Kobiety pozyskujące kawior miały pełne bruzd, pomarszczone twarze, a jednocześnie ich dłonie były gładkie i nie zniszczone ciężką pracą. Doszła do wniosku, że jest to wynikiem dobroczynnego wpływu kawioru i zleciła badania naukowe w Paryskim Instytucie Kosmetologii, który potwierdził te przypuszczenia i wskazał, że kawior jest bogaty w cenne elementy. Produkty z tym drogocennym składnikiem cieszą się niesłabnącym uznaniem i popularnością. Do dziś wyróżnia się on wyjątkowo bogatym składem i ogromną liczbą cennych substancji. 
 
CO KRYJE SIĘ W KAWIORZE?
 
 Każda kuleczka ikry kryje w sobie skondensowane bogactwo składników odżywczych, dzięki którym działa na skórę jak serum, intensywnie ją odżywiając. W kawiorze znajdują się:
 
 Astaksantyna - jest to naturalnie występujący karotenoid w przyrodzie. Nadaje charakterystyczną różowo-czerwoną barwę tkankom ryb, takim jak pstrąg lub łosoś, a także skorupom skorupiaków. Została zidentyfikowana i wyizolowana w 1938 roku z homara. Dokonał tego znany biochemik Richard Kuhn, który też w tym samym roku otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Astaksantyna jest 100 razy silniejszym antyoksydantem od witaminy E. Zapobiega zmianom w ludzki DNA spowodowanym promieniowaniem UVA, chroni skórę przed promieniowaniem UV przy miejscowym zastosowaniu, zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, redukuję melaninę, a tym samym zapobiega powstawaniu piegów i przebarwień skóry (np. plamy starcze).
 
  NKT (kwasy omega) - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe, są budulcem macierzy międzykomórkowej, której zadaniem jest utrzymanie integralności skóry i zapobieganie utracie wody, bowiem jedynie odpowiednio nawodniona skóra jest gładka i napięta. NKT łagodzą także podrażnienia i wspomagają regenerację uszkodzonej skóry i naskórka.
 
 Retinol - odpowiada za proliferacji komórek warstwy żywej naskórka. W skutek poprawy struktury warstwy rogowej, wzmocniona zostaje funkcja ochronna naskórka i zmniejszona przeznaskórkowa utraty wody - TEWL. Natomiast w warstwie skóry właściwej zwiększa wytwarzanie kolagenu i elastyny co skutkuje poprawą jędrności, elastyczności oraz nawilżenia skóry. Również reguluje pracę gruczołów łojowych, przyspiesza gojenie się uszkodzonego naskórka.
 
  Witamina E - natłuszcza i nawilża skórę oraz łagodzi stany zapalne. Wspomaga też gojenie się i regenerację naskórka oraz chroni przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki tlenowe i opóźnia proces starzenia.
 
ZASTOSOWANIE
 
 Kawior wykorzystywany jest przede wszystkim do produkcji kosmetyków odmładzających, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Kosmetyki z kawiorem wspomagają odnowę komórek, nawilżają i przeciwdziałają parowaniu wody ze skóry. Doceniają je również osoby palące papierosy, które są narażone na takie problemy jak szara, zmęczona cera, szybsze powstawanie bruzd i zmarszczek oraz niedobór tlenu.
 
  Substancje zawarte w kawiorze wspomagają gojenie się ran, wzmacniają barierę ochronną skóry, pobudzają produkcję kolagenu, zmniejszają podatność na podrażnienia i uczulenia, pomagają zatrzymywać wodę w skórze, zapewniają naturalny filtr przeciwsłoneczny, przyspieszają odnowę i wymianę komórkową i rewitalizującą. Wszystkie te właściwości sprawiają, że kawior jest niezwykle pożądanym składnikiem kremów do twarzy i pod oczy, produktów do demakijażu, serum, esencji oraz maseczek.
 
   Kawior wpływa na nawilżenie skóry, a w związku z tym jest często dodawany jako składnik do kremów, przeznaczonych w szczególności do pielęgnacji cery starzejącej się. Kosmetyki z dodatkiem kawioru działają regenerująco, nawilżająco, odmładzająco i ujędrniająco. Regularne stosowanie kosmetyków z kawiorem zapewnia skuteczną pielęgnację i długotrwałe efekty. Wysokiej jakości antyoksydanty oraz zwiększona produkcja kolagenu powodują, że skóra staje się bardziej elastyczna.
 
  Ekstrakt z kawioru wykorzystywany jest w produktach kosmetycznych dla osób, które już po trzydziestym roku życia zmagają się z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Kosmetyki z kawiorem w sposób naturalny odżywiają naszą skórę, wygładzają ją, a zmarszczki czynią mniej widocznymi. Działają nawilżająco i kojąco. Przynoszą natychmiastową ulgę i odprężenie, a także opóźniają procesy starzenia i zapobiegają uszkodzeniu komórek zarówno przez czynniki zewnętrzne, jak i wewnętrzne, głównie wolne rodniki tlenowe.
Jesteś producentem kosmetyków i chcesz stworzyć produkt premium? Poznaj nasz Kolagen Naturalny

KAWIOR

 

Kawior to ikra ryb – a jak wiadomo, nowe życie potrzebuje wielu składników odżywczych, by prawidłowo się rozwijać. To właśnie dlatego kawior ma w sobie tak wiele witamin, pozytywnych pierwiastków i mikroelementów. Jest ceniony przede wszystkim dlatego, że stanowi bogate źródło cennego białka, które pobudza wzrost komórek skóry. Kawior zwiększa także zawartość kolagenu i elastyny w naszej cerze, dzięki czemu staje się ona znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna.

 

SKĄD KAWIOR W KOSMETYKACH?

 

Ekstrakt z kawioru do pielęgnacji twarzy zastosowała jako pierwsza w latach 70. ubiegłego wieku legendarna już dziś kosmetyczka Ingrid Millet. Podczas podróży po Iranie zwróciła ona uwagę na wyjątkowo gładką skórę dłoni u poławiaczy ryb, którzy pozyskiwali kawior. Kobiety pozyskujące kawior miały pełne bruzd, pomarszczone twarze, a jednocześnie ich dłonie nadal były gładkie i nie zniszczone ciężką pracą. Doszła ona do wniosku, że jest to wynik dobroczynnego wpływu kawioru, a następnie zleciła badania naukowe w Paryskim Instytucie Kosmetologii. Tam potwierdzono te przypuszczenia i wykazano, że kawior jest bogaty w cenne elementy. Produkty z tym drogocennym składnikiem cieszą się niesłabnącym uznaniem i popularnością. Do dziś wyróżnia się on wyjątkowo bogatą strukturą oraz ogromną liczbą cennych substancji. 

 

CO DOKŁADNIE KRYJE SIĘ W KAWIORZE?

 

Każda kuleczka ikry kryje w sobie skondensowane bogactwo składników odżywczych, dzięki którym działa na skórę jak serum, intensywnie ją odżywiając. W kawiorze znajdują się:

 

Astaksantyna - jest to naturalnie występujący w przyrodzie karotenoid. Nadaje charakterystyczną różowo-czerwoną barwę tkankom ryb, takim jak pstrąg lub łosoś, a także skorupom skorupiaków. Substancja ta została zidentyfikowana i wyizolowana w 1938 roku z homara. Dokonał tego znany biochemik Richard Kuhn, który też w tym samym roku otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Astaksantyna jest 100 razy silniejszym antyoksydantem od witaminy E. Zapobiega zmianom w ludzkim DNA spowodowanym promieniowaniem UVA, chroni skórę przed promieniowaniem UV przy miejscowym zastosowaniu, zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, redukuje melaninę, a tym samym zapobiega powstawaniu piegów i przebarwień skóry (np. plamy starcze).

 

NKT (kwasy omega) - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one budulcem macierzy międzykomórkowej, której zadaniem jest utrzymanie integralności skóry oraz zapobieganie utraty wody, bowiem jedynie odpowiednio nawodniona skóra jest gładka i napięta. NKT łagodzą także podrażnienia i wspomagają regenerację uszkodzonej skóry i naskórka.

 

Retinol - odpowiada za proliferację komórek warstwy żywej naskórka. W skutek poprawy struktury warstwy rogowej, wzmocniona zostaje funkcja ochronna naskórka przy jednoczesnym zmniejszeniu przeznaskórkowej utraty wody - TEWL. Natomiast w warstwie skóry właściwej Retinol zwiększa wytwarzanie kolagenu i elastyny, co skutkuje poprawą jędrności, elastyczności oraz poziomu nawilżenia skóry. Dodatkowo reguluje pracę gruczołów łojowych, co przyspiesza gojenie się uszkodzonego naskórka.

 

Witamina E - natłuszcza i nawilża skórę oraz łagodzi stany zapalne. Wspomaga też gojenie się i regenerację naskórka oraz chroni przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki tlenowe i opóźnia proces starzenia.

 

ZASTOSOWANIE

 

Kawior wykorzystywany jest przede wszystkim do produkcji kosmetyków odmładzających, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Kosmetyki z kawiorem wspomagają odnowę komórek, nawilżają i przeciwdziałają parowaniu wody ze skóry. Doceniają je również osoby palące papierosy, które są narażone na takie problemy jak szara, zmęczona cera, szybsze powstawanie bruzd i zmarszczek oraz niedobór tlenu.

 

Substancje zawarte w kawiorze wspomagają gojenie się ran, wzmacniają barierę ochronną skóry, pobudzają naturalną produkcję kolagenu, zmniejszają podatność na podrażnienia i uczulenia, pomagają zatrzymywać wodę w skórze, zapewniają naturalny filtr przeciwsłoneczny, przyspieszają odnowę oraz wymianę komórkową i rewitalizującą. Wszystkie te właściwości sprawiają, że kawior jest niezwykle pożądanym składnikiem kremów do twarzy i pod oczy, produktów do demakijażu, serum, esencji oraz maseczek.

 

Kawior wpływa na nawilżenie skóry, a w związku z tym jest często dodawany jako składnik do kremów, przeznaczonych w szczególności do pielęgnacji cery wykazującej oznaki starzenia. Kosmetyki z dodatkiem kawioru działają regenerująco, nawilżająco, odmładzająco i ujędrniająco. Regularne stosowanie kosmetyków z kawiorem zapewnia skuteczną pielęgnację i długotrwałe efekty. Wysokiej jakości antyoksydanty zawarte w kawiorze oraz zdolność do zwiększenia naturalnej produkcji kolagenu powodują, że skóra staje się bardziej elastyczna.

 

Ekstrakt z kawioru wykorzystywany jest w produktach kosmetycznych dla osób, które już po trzydziestym roku życia zmagają się z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Kosmetyki z kawiorem w sposób naturalny odżywiają naszą skórę, wygładzają ją, a zmarszczki czynią mniej widocznymi. Działają nawilżająco i kojąco. Przynoszą natychmiastową ulgę i odprężenie, a także opóźniają procesy starzenia i zapobiegają uszkodzeniu komórek, zarówno przez czynniki zewnętrzne, jak i wewnętrzne, szczególnie przez wolne rodniki tlenowe.

KAWIOR

 

Kawior to ikra ryb – a jak wiadomo, nowe życie potrzebuje wielu składników odżywczych, by prawidłowo się rozwijać. To właśnie dlatego kawior ma w sobie tak wiele witamin, pozytywnych pierwiastków i mikroelementów. Jest ceniony przede wszystkim dlatego, że stanowi bogate źródło cennego białka, które pobudza wzrost komórek skóry. Kawior zwiększa także zawartość kolagenu i elastyny w naszej cerze, dzięki czemu staje się ona znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna.

 

SKĄD KAWIOR W KOSMETYKACH?

 

Ekstrakt z kawioru do pielęgnacji twarzy zastosowała jako pierwsza w latach 70. ubiegłego wieku legendarna już dziś kosmetyczka Ingrid Millet. Podczas podróży po Iranie zwróciła ona uwagę na wyjątkowo gładką skórę dłoni u poławiaczy ryb, którzy pozyskiwali kawior. Kobiety pozyskujące kawior miały pełne bruzd, pomarszczone twarze, a jednocześnie ich dłonie nadal były gładkie i nie zniszczone ciężką pracą. Doszła ona do wniosku, że jest to wynik dobroczynnego wpływu kawioru, a następnie zleciła badania naukowe w Paryskim Instytucie Kosmetologii. Tam potwierdzono te przypuszczenia i wykazano, że kawior jest bogaty w cenne elementy. Produkty z tym drogocennym składnikiem cieszą się niesłabnącym uznaniem i popularnością. Do dziś wyróżnia się on wyjątkowo bogatą strukturą oraz ogromną liczbą cennych substancji. 

 

CO DOKŁADNIE KRYJE SIĘ W KAWIORZE?

 

Każda kuleczka ikry kryje w sobie skondensowane bogactwo składników odżywczych, dzięki którym działa na skórę jak serum, intensywnie ją odżywiając. W kawiorze znajdują się:

 

Astaksantyna - jest to naturalnie występujący w przyrodzie karotenoid. Nadaje charakterystyczną różowo-czerwoną barwę tkankom ryb, takim jak pstrąg lub łosoś, a także skorupom skorupiaków. Substancja ta została zidentyfikowana i wyizolowana w 1938 roku z homara. Dokonał tego znany biochemik Richard Kuhn, który też w tym samym roku otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Astaksantyna jest 100 razy silniejszym antyoksydantem od witaminy E. Zapobiega zmianom w ludzkim DNA spowodowanym promieniowaniem UVA, chroni skórę przed promieniowaniem UV przy miejscowym zastosowaniu, zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, redukuje melaninę, a tym samym zapobiega powstawaniu piegów i przebarwień skóry (np. plamy starcze).

 

NKT (kwasy omega) - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one budulcem macierzy międzykomórkowej, której zadaniem jest utrzymanie integralności skóry oraz zapobieganie utraty wody, bowiem jedynie odpowiednio nawodniona skóra jest gładka i napięta. NKT łagodzą także podrażnienia i wspomagają regenerację uszkodzonej skóry i naskórka.

 

Retinol - odpowiada za proliferację komórek warstwy żywej naskórka. W skutek poprawy struktury warstwy rogowej, wzmocniona zostaje funkcja ochronna naskórka przy jednoczesnym zmniejszeniu przeznaskórkowej utraty wody - TEWL. Natomiast w warstwie skóry właściwej Retinol zwiększa wytwarzanie kolagenu i elastyny, co skutkuje poprawą jędrności, elastyczności oraz poziomu nawilżenia skóry. Dodatkowo reguluje pracę gruczołów łojowych, co przyspiesza gojenie się uszkodzonego naskórka.

 

Witamina E - natłuszcza i nawilża skórę oraz łagodzi stany zapalne. Wspomaga też gojenie się i regenerację naskórka oraz chroni przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki tlenowe i opóźnia proces starzenia.

 

ZASTOSOWANIE

 

Kawior wykorzystywany jest przede wszystkim do produkcji kosmetyków odmładzających, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Kosmetyki z kawiorem wspomagają odnowę komórek, nawilżają i przeciwdziałają parowaniu wody ze skóry. Doceniają je również osoby palące papierosy, które są narażone na takie problemy jak szara, zmęczona cera, szybsze powstawanie bruzd i zmarszczek oraz niedobór tlenu.

 

Substancje zawarte w kawiorze wspomagają gojenie się ran, wzmacniają barierę ochronną skóry, pobudzają naturalną produkcję kolagenu, zmniejszają podatność na podrażnienia i uczulenia, pomagają zatrzymywać wodę w skórze, zapewniają naturalny filtr przeciwsłoneczny, przyspieszają odnowę oraz wymianę komórkową i rewitalizującą. Wszystkie te właściwości sprawiają, że kawior jest niezwykle pożądanym składnikiem kremów do twarzy i pod oczy, produktów do demakijażu, serum, esencji oraz maseczek.

 

Kawior wpływa na nawilżenie skóry, a w związku z tym jest często dodawany jako składnik do kremów, przeznaczonych w szczególności do pielęgnacji cery wykazującej oznaki starzenia. Kosmetyki z dodatkiem kawioru działają regenerująco, nawilżająco, odmładzająco i ujędrniająco. Regularne stosowanie kosmetyków z kawiorem zapewnia skuteczną pielęgnację i długotrwałe efekty. Wysokiej jakości antyoksydanty zawarte w kawiorze oraz zdolność do zwiększenia naturalnej produkcji kolagenu powodują, że skóra staje się bardziej elastyczna.

 

Ekstrakt z kawioru wykorzystywany jest w produktach kosmetycznych dla osób, które już po trzydziestym roku życia zmagają się z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Kosmetyki z kawiorem w sposób naturalny odżywiają naszą skórę, wygładzają ją, a zmarszczki czynią mniej widocznymi. Działają nawilżająco i kojąco. Przynoszą natychmiastową ulgę i odprężenie, a także opóźniają procesy starzenia i zapobiegają uszkodzeniu komórek, zarówno przez czynniki zewnętrzne, jak i wewnętrzne, szczególnie przez wolne rodniki tlenowe.

KAWIOR

 

Kawior to ikra ryb – a jak wiadomo, nowe życie potrzebuje wielu składników odżywczych, by prawidłowo się rozwijać. To właśnie dlatego kawior ma w sobie tak wiele witamin, pozytywnych pierwiastków i mikroelementów. Jest ceniony przede wszystkim dlatego, że stanowi bogate źródło cennego białka, które pobudza wzrost komórek skóry. Kawior zwiększa także zawartość kolagenu i elastyny w naszej cerze, dzięki czemu staje się ona znacznie lepiej nawilżona i bardziej elastyczna.

 

SKĄD KAWIOR W KOSMETYKACH?

 

Ekstrakt z kawioru do pielęgnacji twarzy zastosowała jako pierwsza w latach 70. ubiegłego wieku legendarna już dziś kosmetyczka Ingrid Millet. Podczas podróży po Iranie zwróciła ona uwagę na wyjątkowo gładką skórę dłoni u poławiaczy ryb, którzy pozyskiwali kawior. Kobiety pozyskujące kawior miały pełne bruzd, pomarszczone twarze, a jednocześnie ich dłonie nadal były gładkie i nie zniszczone ciężką pracą. Doszła ona do wniosku, że jest to wynik dobroczynnego wpływu kawioru, a następnie zleciła badania naukowe w Paryskim Instytucie Kosmetologii. Tam potwierdzono te przypuszczenia i wykazano, że kawior jest bogaty w cenne elementy. Produkty z tym drogocennym składnikiem cieszą się niesłabnącym uznaniem i popularnością. Do dziś wyróżnia się on wyjątkowo bogatą strukturą oraz ogromną liczbą cennych substancji. 

 

CO DOKŁADNIE KRYJE SIĘ W KAWIORZE?

 

Każda kuleczka ikry kryje w sobie skondensowane bogactwo składników odżywczych, dzięki którym działa na skórę jak serum, intensywnie ją odżywiając. W kawiorze znajdują się:

 

Astaksantyna - jest to naturalnie występujący w przyrodzie karotenoid. Nadaje charakterystyczną różowo-czerwoną barwę tkankom ryb, takim jak pstrąg lub łosoś, a także skorupom skorupiaków. Substancja ta została zidentyfikowana i wyizolowana w 1938 roku z homara. Dokonał tego znany biochemik Richard Kuhn, który też w tym samym roku otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie chemii. Astaksantyna jest 100 razy silniejszym antyoksydantem od witaminy E. Zapobiega zmianom w ludzkim DNA spowodowanym promieniowaniem UVA, chroni skórę przed promieniowaniem UV przy miejscowym zastosowaniu, zapobiega degradacji kolagenu i tworzeniu się zmarszczek, redukuje melaninę, a tym samym zapobiega powstawaniu piegów i przebarwień skóry (np. plamy starcze).

 

NKT (kwasy omega) - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one budulcem macierzy międzykomórkowej, której zadaniem jest utrzymanie integralności skóry oraz zapobieganie utraty wody, bowiem jedynie odpowiednio nawodniona skóra jest gładka i napięta. NKT łagodzą także podrażnienia i wspomagają regenerację uszkodzonej skóry i naskórka.

 

Retinol - odpowiada za proliferację komórek warstwy żywej naskórka. W skutek poprawy struktury warstwy rogowej, wzmocniona zostaje funkcja ochronna naskórka przy jednoczesnym zmniejszeniu przeznaskórkowej utraty wody - TEWL. Natomiast w warstwie skóry właściwej Retinol zwiększa wytwarzanie kolagenu i elastyny, co skutkuje poprawą jędrności, elastyczności oraz poziomu nawilżenia skóry. Dodatkowo reguluje pracę gruczołów łojowych, co przyspiesza gojenie się uszkodzonego naskórka.

 

Witamina E - natłuszcza i nawilża skórę oraz łagodzi stany zapalne. Wspomaga też gojenie się i regenerację naskórka oraz chroni przed promieniowaniem UV. Jest silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki tlenowe i opóźnia proces starzenia.

 

ZASTOSOWANIE

 

Kawior wykorzystywany jest przede wszystkim do produkcji kosmetyków odmładzających, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Kosmetyki z kawiorem wspomagają odnowę komórek, nawilżają i przeciwdziałają parowaniu wody ze skóry. Doceniają je również osoby palące papierosy, które są narażone na takie problemy jak szara, zmęczona cera, szybsze powstawanie bruzd i zmarszczek oraz niedobór tlenu.

 

Substancje zawarte w kawiorze wspomagają gojenie się ran, wzmacniają barierę ochronną skóry, pobudzają naturalną produkcję kolagenu, zmniejszają podatność na podrażnienia i uczulenia, pomagają zatrzymywać wodę w skórze, zapewniają naturalny filtr przeciwsłoneczny, przyspieszają odnowę oraz wymianę komórkową i rewitalizującą. Wszystkie te właściwości sprawiają, że kawior jest niezwykle pożądanym składnikiem kremów do twarzy i pod oczy, produktów do demakijażu, serum, esencji oraz maseczek.

 

Kawior wpływa na nawilżenie skóry, a w związku z tym jest często dodawany jako składnik do kremów, przeznaczonych w szczególności do pielęgnacji cery wykazującej oznaki starzenia. Kosmetyki z dodatkiem kawioru działają regenerująco, nawilżająco, odmładzająco i ujędrniająco. Regularne stosowanie kosmetyków z kawiorem zapewnia skuteczną pielęgnację i długotrwałe efekty. Wysokiej jakości antyoksydanty zawarte w kawiorze oraz zdolność do zwiększenia naturalnej produkcji kolagenu powodują, że skóra staje się bardziej elastyczna.

 

Ekstrakt z kawioru wykorzystywany jest w produktach kosmetycznych dla osób, które już po trzydziestym roku życia zmagają się z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Kosmetyki z kawiorem w sposób naturalny odżywiają naszą skórę, wygładzają ją, a zmarszczki czynią mniej widocznymi. Działają nawilżająco i kojąco. Przynoszą natychmiastową ulgę i odprężenie, a także opóźniają procesy starzenia i zapobiegają uszkodzeniu komórek, zarówno przez czynniki zewnętrzne, jak i wewnętrzne, szczególnie przez wolne rodniki tlenowe.

Naturalny Kolagen Morski Wiracoll

Naturalny Kolagen Morski

 

Naturalny Kolagen Morski Wiracoll
Naturalny Kolagen Morski Wiracoll
Naturalny Kolagen Morski Wiracoll

+48  519 303 222

biuro@wiracoll.com

Kontakt